Om rakapuckar

1jagihilka

Här är tjejen bakom alla dessa ord som bara sprutar ut utan att hon ibland ens själv förstår var dom kommer ifrån..

40 nu fyllda (herregud kan det verkligen stämma??) men ändock med barnasinnet i behåll.

Mamma till två makalöst fantastiska små prinsessor, sambo med en hårt arbetande värmlänning och växte upp gjorde jag i norrskenets, hjortronmyrarnas och fjällbäckarnas norrland numer boendes i ett charmigt litet smålutande hus här i Bromma.

Så länge jag tycker om att låta bokstäverna sätta sig samman till hoplänkade ordkedjor så kommer jag fortsätta

Ni som inte gillar det Ni läser vad gör Ni då här?

Ni andra – HJÄRTLIGT VÄLKOMNA!

Nu kör vi…

11ballkong

143 Comments

 1. Anders69 skriver:

  Hej!

  Har varit inne o läst lite vad du skriver och du får mig att börja tänka en del, men det jag vill säga är att du verkar vara helt underbar.

  Stor kram till dig!!!

  Kram Anders

 2. Sebastian skriver:

  Hej XYZ,
  jag tycker det är bra vad du gör! ;-)
  Skriv till mig igen … var så snill.

  Krum och hälsingar
  Sebastian

 3. Gson6 skriver:

  Hej
  Jag har läst igenom det mästa som du skrivit, och jag måste säga att det är bland det bästa jag läst på länge. Det skulle vara roligt om du vela prata mer med mig!

 4. Strand07 skriver:

  Vad ska man säga ,jag läser din blogg och du är helt underbar
  Stora kramar från mig och vovven

 5. Mathias Johansson skriver:

  Hej!

  Du verkar snäll och fin. Jag undrar om du är lika intresserad av etik som du nu verkar vara intresserad av estetik?

  Du drömmer och drömmer. Fine. Men har du känsla för rätt och fel som du vill utveckla? Missförstå mig inte nu – jag är inte någon moralist som vill få dig att ändra ditt liv så som jag vill att du borde leva. Sådana moralister finns det för många av i Sverihe – tycker jag. Jag bara undrar vad du gör åt din längtan?

  Du verkar vara snäll godtrogen skön fin vänlig och underbar. Du verkar behöva en trogen fast hand. Är det så, tror du?

  Och ditt förhållande till Paris och Tokyo – har du varit där? (Jag ser dig smaskande på en liten kaka i Paris på ett flott kafé…observerande alla förbipasserande noga noga… Tokyo? Ett myller, en myrstack i ordningsam flykt…)

  Har du tänkt på Egypten någon gång?

 6. Andreas skriver:

  Hej!

  Jag tror att du är tjejen jag har letat efter!
  Får man hänga på upp till norrland?

  Hoppas att du tar dig tid och ork att maila mig, så kan jag berätta mer där…

 7. Johan skriver:

  God morgon, det var ett tag sedan på”SD” hur är läget denna strålande morgon.
  Kan vi inte höras eller ses på en lunch.
  Kram
  Johan

 8. Berit och Håkan skriver:

  Har du lyssnat på janice joplin, the rose?
  Berit

 9. MIcke Alias "Greger" skriver:

  Mycket intresan och underhållande
  kram Micke T

 10. Morgan skriver:

  Kloker där. Sköt om dig.

 11. Leif skriver:

  Jag har varit en hel del i Härnösand, Kramfors & Ö-vik mm.
  Vore väldigt trevligt att ta en promenad & avsluta med en lunch någon helg?
  Om du är lika reko & ärlig så kan vi säkert ha mycket roligt.
  Har hållt på med elitidrott några år så möjligheten att skaffa hus vid vattnet går att ordna.
  Jag är uppvuxen i Solna så AIK har vi ett gemensamt intresse.
  // Leif

 12. marcus skriver:

  Det börjar bli kallt i Tornparken…. så när är det dax att kasta pinne?

  /M

 13. berit skriver:

  Hej du lilla, tycker du behöver lite omväxling i tillvaron. Kom ner till oss två gamllingar i Örebro så får vi se om det kanske skulle funka med hundvakt framöver. Kram

 14. apontnet skriver:

  Du hade din pappa jag min farbror, han gick oxo bort. Vi hade det trevligt tillsammans och mycket fick jag lära mig framför allt sagor och berätelser med honom. Skulle du vilja växla ideer eller sånt eller vara ta en fika under en lång promenad? Ha det så fint och lycka till med skrivandet. @}-,–

 15. WoX skriver:

  Ja vad säger man WoW !!! GO on girl…… Like your style =)

  Fortsätt med det du gör =) skulle vara trevligt att få forstätta läsa och seeee *ler*

  Kram från // WoX

 16. inky skriver:

  vi har mycket gemensamt,skulle vara kul om du hörde av dig angående barnboken,har gett ut en själv,kanske kan ge lite support=)

 17. Håkan skriver:

  Hej jag har ett medel mot mossa och lava som jag säljer och vi jobbar med du kan få en liter om du vill.Jag kan skicka det till dig.Detta medel gå ej att använda vid minusgradere ej häller vid regn Det du kan göra nu tag en panelborste och skrubba av stenen Medlet är rälatift dyrt / Håkan

 18. jocke skriver:

  Hej
  Underbart att se att det finns människor som inte följer strömmen. Ett sällsynt släkte tyvärr, nu när allt handlar om yta och skuggboxning. Vi behöver mer sinnlighet och värme, våga känna mer på djupet. Hur ska vi annars lära känna oss själva. Det finns inget som heter ”quality time”.
  Det finns bara tid…………..skriv vet ja

 19. mathee skriver:

  life goes on …………..

 20. Tommy skriver:

  Du verkar vara en riktigt trevlig o go tjej.
  Jag hoppas du hör av dig så vi kan prata mer och lära känna varandra.

  Kram

 21. Erik skriver:

  Hello,

  Klockan är egentligen på tok för sent och jag borde ha gått och lagt mig för länge sedan men det går inte för det du skriver berör mig alldeles för mycket. Det känns på något vis inte schysst att inte bara skriva något tillbaks när du har satt igång så otroligt många tankar. Ja nu är det ju inte så ett det ekar i skallen i vanliga fall direkt utan snarare tvärs om och då är det väldigt befriande att se att det finns fler med en hjärna som går som en trimmad stavmixer. Hmm det var kanske inte den mest poetiska liknelsen det här århundradet men jag har lovat mig själv att skriva till dig innan jag går och lägger mig för man skjuter upp alldeles för mycket saker här i livet och sedan så bara rinner de ut i sanden så strunt i samma för tillfället om det blir välformulerat eller ej. Det är annars något som jag själv jobbar med, det däringa skrivandet. Jag fullkomligt älskar att läsa och får väl på ett extremt osvenskt sätt säga att jag kan skriva bra men det är bara så att jag har sådana extrema krav på att det alltid ska bli så himla bäst hela tiden. Vad blir resultatet, noll nada och intet blir det och det kände inte gick för sig med tanke på din sida som är helt underbar..jomensåatt det var väl det hela för denna gången eller neej det var det kanske inte riktigt kände fingrarna och skuttade raskt vidare över de alldeles nyinköpta självlysande tangenterna på ”il computadore” josörru fint värre ska det vara med tangenter som börjar lysa av sig själva när det i övrigt är totalt mörkt i lägenheten. Så fint kan det bli när äpplet lyser med sin närvaro. Hmm, såg du förresten dokumentären ikväll om MMA på TV1? jag undrar varför man alltid ska ta fram en sån massa eländiga gnälliga program på TV? varför kunde de inte visa vad alla dessa olika idrottsklubbar av alla de slag gör för något bra med de unga som i övrigt kanske inte har de så fetingbra i livet…vafför vafför vafför?? nej imorgon bitti, gaaaaah om bara 4,5 h är det jag som ger mig upp i svinottan och åker och tränar för det mår jag bra av och det har jag lovat mig själv att försöka göra. Ja helt enkelt att bara göra saker som man mår bra av, ja det går ju förståss inte alltid men din sida mådde jag väldigt bra av och det räcker för mig, att må bra.

  Du är bra. Sov gott och hoppas att du drömmer bra drömmar för det är du bannemig värd, varenda en av dem.
  Kram Erik

 22. Håkan skriver:

  ser ut en somsortiga klappgröt men jag tror masch mallows

 23. Håkan skriver:

  Du är väldigt soledaris med din arbetsgivare vad jag förstår Funggarar jobbet ska man va det Håkan du vet nu

 24. Danne skriver:

  Hej Gumman i dag va ja på Hovet,å det va jobbigt,tårarna trillade ner för mina kinder när den store AIK-Supportnen Erik tog farväl av den store AIK-Supportnen den avlidne Lennart så ja orkar inte skriva mer,Kram Gummman

 25. Reivan70 skriver:

  Gillar din sida.!!..Italien är fantastiskt älskar Rom.
  Sköt om dig!

 26. Fred skriver:

  Underbar blog. Snälla, forsätt skriv. :)

  /f

 27. Christer skriver:

  Hej,

  Underbara ord och tankar från en vacker kvinna. Det finns en fingertoppskänsla och ändå lite sarkasm med viss underton – underbart. Hittade dig egentligen via Mötesplatsen, är jag glad att jag läste din dagbok så att jag hittade hit.

  Fortsätt med din kulspruta och behöver du ett bollplank med någon som nästan är lika rapp, ställer jag alltid upp.

  Kram

 28. lolle skriver:

  Hej på Dig.Liksom Christer ovan hittade jag Dig på MP.Men jag förstår inte alla flirtisar som inte kan se igenom till Dina problem.Ska inte strö salt på laxen då det snart är jul men Du har det inte eller har inte haft det lätt förmodar jag.Jag vet inte vad Du gått igenom men hur som helst är det tillåtet att sörja och vara förbannad men inte att sälja sig själv med det som försvar.
  Hoppas att Du hittar rätt innan Du än en gång får höra Din pappas berättelser på nära håll.
  Hur som helst skriver Du bra men det är lätt när man inte behöver tänka efter.

  Stor kram och en GOD JUL

 29. Småbarnspappa skriver:

  Råkade hamna på din sida inatt. Fastnade totalt! Denna sida hamnar överst bland mina favoriter. Du är en helt otrolig kvinna! Låter lite löjligt, men det mesta annat blir underdrifter. Har blivit både upprörd (bla dödsmisshandeln), ledsen (barnen i Afrika) men också glad och het på många ställen. Blev – fördomsfullt – förvånad, men mest varm inombords när någon med ditt utseende (vacker och sexig) har sån bredd.
  S

 30. Robert skriver:

  Häjj!

  mycket av det jag läser här känner jag igen mig i väldigt mycket! hittade hit via mp.

  God Jul! =)

  /R

 31. Per skriver:

  Hej
  Intressant. Hmmm. Vad är saknad? Du visar med insiktfullhet och med en mjukhet en version som är din. Saknad. Vad betyder det för en människa? Saknad är en unik känsla, unik för den som känner så. Vad är saknad? Kanske de där orden som aldrig hann sägas eller de där orden som sades? Tiden som inte hann? Eller modet som inte kom?

  Min saknad är min egen. För saknar, det gör jag. Mycket.

  Hör gärna av dig.
  Ciao bella

 32. Fredde skriver:

  Jag e då ingen flitig bloggläsare men halkade in här via MP. Du skriver så sanslöst bra å träffande i stort å smått att jag bara måste gå in å läsa då å då. Jag har nog aldrig sett nåt liknande. Men ibland kan jag inte låta bli å irritera mej lite över att du ältar samma saker om å om igen på bloggen. Det verkar som du har otroligt svårt å verkligen komma till skott med att lägga gammalt skit bakom dej å gå vidare i livet. Om man bläddrar bakåt i bloggen ältar du nästan exakt samma saker för ett år sen som du gör idag. Redan då konstaterade du själv att du måste gå vidare men du tycks inte klara att gå från ord till handling. Jag tycker det är jävligt synd för du har så många kvalitéer å då inte minst vad gäller att kunna skriva fabulöst intressant å läsvärt. Kanske skulle du fundera över att söka professionell hjälp? Kram å lycka till!

 33. Andreas skriver:

  Hej,

  Du var mig en intressant prick!

  /Andreas(Serhavet(MP))

 34. Patric skriver:

  Hittade Dig på mötesplatsen, nyfiken och sökte mig hit. Du hittar mig följaktligen under bösökare, eller om du skriver en rad på valfri plats. Ser & förstår att du får en del svar, gott så, men om du vill så fortsätter jag gärna en mer fördjupad konversation via mail, telefon eller i verkliga livet. En rad ger minst två tillbaka, ett telnr en röst att prata med. Är helt supernormal och kanske just därför onormal men det vet ju inte du förstås…, men om du känner att du är samma lika så kan vi istället göra tvärtom (känns detta bättre? och i så fall hur då?). Må gott & God Fortsättning…

 35. Micke skriver:

  En tjej som kan skriva som få andra.
  Ett hjärta som verkar stort och varmt.
  Vacker som en vårdag.

 36. Tomas skriver:

  Vad gör man när själen inte har kontakt med kroppen eller omvärden?
  När ångesten river på hjärnan underifrån och kraven från om världen bankar uppifrån….
  Alla varningssystem blinkar snälla sluta…..snälla sluta….snälla sluta….
  För mig och min hjärna tog det tid…mycket tid….
  Jag saknade nån som hade varit där och kunde hjälpa mig på vägen….
  Hade inte ens ork att söka nån heller…
  Mina närmaste försökte men nådde inte fram…..
  Min resa tillbaka har kommit en bit på väg…
  Men jag vet att den vägen inte får bli för smal…att jag vill för fort…
  Då brister den igen…..är lika svag som min själ är känslig…..
  finns några få som har fått den här sortens själ….
  Sån empati för andras känslor att det egna välbefinnandet offras….har känsla för det finstilta i livet så att den stora massan inte riktigt förstår vad vi pratar om alls…..
  Är det så att du kan sätta dig ner och bara låta texten forma sig på skärmen……
  Då låter orden bilda dessa vågor av känslor som din själ inte vet vart du ska göra av men du känner lite tillfredställelse när du fått lämna dom ifrån dig…..
  Tankarna snurrar fortare än fingrarna hinner skriva….finns tusen tankar du inte ens hinner skriva ner,,,,När kvällen kommer snurrar hela ditt nervsystem så fort att sova blir nästan omöjligt…somnar du rör drömmarna till det ännu mer… blandar ihop vad du varit med om och kännt under dagen med ditt undermedvetna….. så när du vaknar vet du ännu mindre än igår vad allt handlar om…..
  Du skriver för att söka hjälp och förståelse……så gjorde även jag…
  För att få lite utlopp och för att inte känslan av att försvinna obemärkt skulle växa sig för stark….
  Den person jag saknade som hjälp kanske finns här för dig……..
  Den som kan se och sträcka sin hand in genom virrvarvet av tankar…..
  Ta tag i den lilla detalj som är din fasta punkt…
  Sen inte släppa taget……utan hjälpa att få små små saker att sluta rusa runt…….
  Att sakta men säkert få din känslomässiga karusell att sakta ner…..
  sakta ner så pass att den hjälp du kan få av att prata med andra faktiskt fungerar….
  Men för att det ska fungera från början så finns det nog ett krav…..
  Att den personen varit med om samma sak annars finns ingen chans att veta vart man ska börja….ingen utan lika själ kan förstå hur mycket dom än försöker……
  Vill du så finns jag här…….
  beredd att sträcka ut en hand rätt in iditt undermedvetna…..
  Inte rädd för vad jag hittar…..utan bara villig att inte släppa taget om vi hittar rätt……
  Drar man i rätt tråd stannar karusellen fort………
  I mitt fall krävdes det sen medecin för att hålla den still sen…….
  Men rakaste vägen till att hela själen är att prata med nån som lyckats laga sin……av samma modell……Ja jag är man….men en stor del av min själ är kvinna…..
  Skulle ha fötts som tvilling men vart instängda i samma kropp….
  Jag kommer skriva här igen nu ett tag….
  Så att du kan se om det finns en tro på att jag varit där…..
  Känner du så och vill ha kontakt så ställer jag upp……
  Ingen ska behöva lida som oss……det måste finnas fler som kan slåppa fram våra tankar och vår känslonivå……
  Lägger en varsam hand på din axel så länge och säger…..det finns en väg ut…….gäller bara att hitta kartan….
  Kram Tomas

 37. Anders skriver:

  Hej på dig. Blev orolig när du avslutade med ”adjö” Gör inget dumt nu för fan!

 38. Mårten skriver:

  Det må jag säga, att skriva så att det verkligen griper tag – det kan du. Brukar inte läsa bloggar, som oftast ju är fyllda av ointressant dravel. Din är annorlunda, du är annorlunda. Du har talang och stor begåvning, men samtidigt verkar du oxå ha fastnat i ett oupphörligt ältande och tycks ha fokus riktat bakåt istället för framåt. Hur kan man vara så klok och så dum på samma gång? Hur kan man se så mycket av omvärlden och sej själv, men ändå förstå så lite? Låt inte livet fortsätta att bara passera dej förbi – grip det i flykten och häng med istället.

 39. Arne skriver:

  Hejsan!!!
  Det var länge sen!
  Förresten kommer du ihåg mig? Piloten!
  Hoppas allt är bra med dig och vovven? Bor du kvar i Sumpan?
  Hör av dig!
  Kram

 40. Tom Viper skriver:

  Du verkar vara en rätt konstig tjej. Mycket fin på ytan, men hemsk där under?
  Bara sorg och elände? Helt sjukt, blev nästan kär i dig när jag ”hittade dig på det andra stället”.
  Att du kan vara så ensam?
  Finns på det ”andra stället”, under vipertown.

  Tom

 41. Tom Viper skriver:

  Ok, såg andras inlägg här…killar ni verkar inte må bra ni heller! Tror innerst inne man botar sorg med glädje, muntra upp henne för tusan! Inte fortsatt dravel och djupa tankar.

  Tom

 42. Jens R skriver:

  Hej!
  Det var länge sen….
  Ledsen att jag inte kunde läsa ditt brev på du vet var. Skickar dig en fin ros iallafall!

  Hoppas allt bra med dig! Take care dear.

 43. Olle skriver:

  Hej
  vars ifrån är din norrländska ådra?

 44. Bluesman skriver:

  Efter att ha läst dina inlägg får jag bilden av att du har en sexig anda, ett sensuellt sinne fullt av kärlek och empati, och dessutom är du är mycket vacker.

 45. Scap skriver:

  que?

 46. Raymond skriver:

  Snygg e du i alla fall å skriva gött kan du de oxå.

 47. Geir skriver:

  Heisan,

  Fant profilen din på møteplassen.
  Registrete profil der i dag for 30 min siden og fant din profil med så mange fine biler.
  Så linken til denne siden og fant ut at jeg måtte sende deg en liten hilsen…

  Håper å høre fra deg!
  Som du sikkert skjønner er jeg fra Norge og din nærmeste nabo!!!

  Hilsen Geir Clarin

 48. Tanjala skriver:

  Vad är det som inspirerar en själ av slå volt i rymden. Att våga kliva av och gå sin egen väg och samtidigt finna lugn och harmoni.

  Är det de lugna stunderna i stillhet eller i nära samvaro med alla andra. Att komma ifatt i kapp att hitta den den vilsna själen som ej hunnit med. Att backa för att komma med sig själv…..

  Eller att hålla tillbaka för att utöva disciplin och förfinna kroppen och själen möjlighet att känna, veta att vi lever och hur vi vill leva….?

  Eller som du själv skriver på din sida om onani. Vilken ensam tillfredsställelse kan mäta sig med en union mellan kropp och själ. En vandring mellan lust, smärta, njutning och slutligen glädjefull explosion.

  I ser dig, men inte bara ditt yttre, utan samtidigt talar jag om för dig att jag ser din själ och tycker om vad jag ser. En bekräftelse av dig som människa eller som andlig varelse.

  Tänk om vi alla bara kunde se oss för den kärlek vi besitter och inte bara för det utseende vi föddes med. Detta är en utopi men jag är en obotlig romantiker som vill se gott i alla…….. men som med tiden fått en obehaglig cynisk följeslagare.
  ………..” I see you ”

 49. Patrik skriver:

  En dikotomi utan dess like! Rakapuckar? Puckar är runda… :)
  Trevlig sida. Nyfiken, har du någon gång varit i Japan? OM inte kan jag rekomendera det. Är själv en insnöad (just nu) norrlänning som har liiite svårt för storstäder. Men Tokyo kan jag tänka mig att bo i! Vilken stad, vilket land, vilken teknologi, vilken kultur och vilken härlig mig av gammla traditioner! Önskar dig en trevlig dag eller kväll beroende på när du läser detta.
  MVH Patrik

 50. Stefan skriver:

  Hej igen
  Hoppas du tar dig tid att läsa brevet på MP.

Kommentera