När jag åter törs mig på å äta Feta igen då ska jag testgöra denna:

måndag, september 17, 2012

Kycklingpaj med tomat och fetaost

Pajskal:
3 dl  fullkornsvetemjöl (går lika bra med vitt vetemjöl men känns nyttigare såhär)
150 g smör
2-3 msk iskallt vatten

Fyllning:
1 grillad kyckling, urbenad och i mindre bitar (jag stekte på kycklingfiléer som jag kryddade och skar upp)
1 gul paprika i bitar (grön paprika är för frän i smaken och röd lite tråkig)
1/3 strimlad purjolök
10 körsbärstomater
100 g fetaost i tärningar

Äggstanning:
2 dl creme fraiche
3 ägg

salt och peppar

Gärna lite riven västerbottensost på toppen om du har råd med sån lyxpiff ;)

Gör såhär:

Tillred degen snabbt, i matberedare eller för hand.
Kavla ut degen anpassat till pajformen (28 cm i diameter) och lägg i. Nagga och ställ i kyl tills fyllningen är klar.
Degen går alldeles ypperligt att förbereda dagen innan om man så vill. Jag föredrar om man förgräddar den lite innan man fyller på med fyllningen däri men det är ju en smaksak förstås.

Fräs paprika och purjolök i några minuter, krydda (egentligen med vilken krydda du vill bara du tycker om smaken så blir det ju gott), låt svalna lite och fördela därefter fyllningen i pajskalet.
Lägg i kyckling, tomater och fetaost skivad i tärningar som lixom halverats om ni fattar vad jag menar.

Vispa samman äggstanningen, krydda med salt och peppar, häll det över fyllningen.

För extra lyxlyx kan du här hälla över lite riven Västerbottensost om du vill, lovar det gör susen!

Grädda sen  i 200 grader i ca 35 minuter eller tills äggstanningen stannat och fått fin färg, detsamma gäller ju osten. Alternativt att du förgräddar stanningen lite och sen häller på osten efter ett tag. Detta är lite vad man känner för..

Servera med en god sallad gärna gjord på  silverlök, rödlök,isbergs, bebistomater, gurka, majs och paprika.

Vill du spetsa till måltiden ytterligare så gör lite vitlöksbröd till, det är alltid gott!

SMAKLIG MÅLTID!

One Comment

  1. Nisse skriver:

    Varför fegar du för Feta ost?

Kommentera