En snabbsväng norrut

torsdag, juli 12, 2018

For oss mot mina forna hemtrakter en sväng häromveckan. Precis samma morgon som vi skulle kommit fram så råkade min äldsta syrra typiskt nog snubbla på en rotjäkel ute i skogen där på ön där dom har sitt sommarställe och därmed blev alla planer totalt omkastade. Jag trodde vi skulle få sova på hennes övervåning därute där deras ordinarie hus står men häpp det blev till att kinesa hemma hos hennes dotter istället. Barna var ju överlyckliga såklart för oj oj oj va mycket mer tid dom nu skulle få spendera tillsammans med sina `låtsaskusiner` tillika deras egentliga kusins ungar men som är lite mer i rätt-sorts-kusinålder om jag skriver så..

Känns lite pinigt att våldgästa oförberedda ena sådär men vi fick bo toppenbra nere i deras källare. Min storflicka och hennes pappa sov i tv-rummet bredvid dörren ut på verandan och jag och minstingen i deras nyblivna 6-åriga tös vääldigt rosa rum.

Egentligen hade ju jag planerat att flänga kring en himla massa och visa barnen var jag höll till som barn men nu fick vi ju anpassa oss desto mer efter alla andra. Bidde inget Lilleputtland och tja en halv dag for vi ju oss ut med båten till ön där och en annan dag kuskade vi runt stan med den andra syrran. Henne hann jag iaf följa med in på banken och hjälpte henne köpa en fläkt som sen monterades och jo jag hann även klippa hennes hår drygt 13 cm kortare.. måste ringa henne imorgon och höra om chocken släppt men hon visade faktiskt på såå mkt även om jag nog personligen tyckte det va å ta i lite väl.. blev ändock helt ok. Kanske har lite fallenhet för det där med å klippa hår ändå.. Brukar ju toppa tösernas hår och mitt egna me ibland men.. nä.. det får nog stanna där ;)

Hann inte med nåt Burémål på Krysset heller men däremot hela 2,5 butterbullar.. hann även handla med hem lite mormorsaft samt teståka buss in till och från stan för å se England spöa vårt blå/gula landslag.. hade en gigantisk krullhårig sverigeflaggsfärgad peruk på mig och det va måååånga som gav komplimanger där i min gamla hemstad. Ingen jag kände igen från förr iofs och tur va väl det.

På vägen opp sov vi en natt på ljuvliga campingen Snibben och jo vi hann med ett par besök på graven också. Nån rackare snodde barnas ditlagda röda stenhjärtan mellan våra besök och det gjorde mig både arg och äcklad.. stjäla från en grav.. Huvva blä så lågt

Nu är vi åter hemma igen. Imorgon ska jag på jobbigt möte och nä.. jag mår väl inte så tiptop som jag borde men jag lever iaf och det är då väl bra. Mötet är svintidigt och ni har väl koll på datumet… Just det.. Olycksfredag.. hua

Men senare på eftermiddagen kommer min fina goa kloka väninna och då blir det nog trevligare igen.

Nu ska jag försöka röja lite. Larmgubben ska in här imorgon och programmera nån timer så vi får höras. Ursäkta dålig uppdatering härinne men är så krångelsvårt å skriva med telefonen. NU ÄNTLIGEN har jag laddat igång en dator igen herreguuuud vilken lyx men den bråkar så vi ser väl om den ger upp även denna sväng. Den har fått ligga och ”vila till sig” ett år på ett ungefär och min förhoppning är ju att den kurerat sig av sig själv men huuuur troligt är det på en skala.

Shit va kul å bloggskriva ordentligt igen. Nån som har nån gammal avlagd dator å donera? Gärna laptop av nåt slag då en stationär inte ryms nånstans här i vårt pyttelilla hus. SHit va mkt mer kåk för pengarna man får oppi norr. Dom vi va hos hade typ tre gånger så stort hus å rum typ överallt.. Det va hobbyrum, blivande vinkällare å massa förråd å ja gudvetallt JAA jag är avis.. som bara den jag eeerkänner men inte på myggen å breddgraden där huset står nä jag trivs nog bättre här i 08-land

Håll gärna en tumme å en tå imorgonbiti. DET kan jag veeeerkligen behöva

Kram så länge så hoppas jag vi hörs av snart igen

KRAMELIKRAAM

Kommentera