rakapuckar

Förändringens vind blåser genom mitt hår..

Fy bubblan va otacksamt

on 07 augusti 2017

Har kommit ihop mig fullständigt med barnens far. Han har satt mig att försöka telefonboka in kunder att komma till deras företag för att där få rådgivning och chans till hjälp med att sänka kostnader, få bättre avkastningsränta och hjälp med att få kontroll över ens egna pensionssparande bland annat.

Fick ett manus (+ tre tidigare versioner) i näven och genomgång på hur ringprogram,bokningskalender och bekräftelsemailutskick ska gå till.

Sen har han själv suttit härhemma en förmiddag och visat mig ett par timmar hur man ska göra.. Utan att han fick till ett endaste möte.

Sen har jag då försökt och försökt. Enligt deras modell..

Bara det att jag inte känner mig det minsta bekväm med orden jag ska säga.

Vet ju att jag är en sjuhejdundrande duktig säljerska i botten nånstans. Eller jag var iaf förr om åren.. Är viktigt att jag känner mig bekväm över det jag säljer, förstår min produkt och verkligen känner mig bekväm. Manuset här i fråga strider fullständigt emot allt jag snappat opp och lärt mig inom ämnet telefonförsäljning.

Dammade av gamla böcker. Lyssnade på en cd-kurs. Tog massa anteckningar och börjar så sakteliga få ihop och till nåt som enligt proffs i ämnet såväl här i Sverige som borta i Amerikatt anser sig vara överens om att så bör man lägga upp det. Förvånas över att DOM själva inte gjort detta jobb innan för att öka chansen till bok men nä, då jag ber om hjälp för att få fram det bästa bästa av det dom kan erbjuda nä men då blir vi osams.

Det är bara å ringa å ringa.. Vi har redan fått in tusentals kunder via våra manus, det är inget fel på det.

Men om jag nu vill förädla enligt expertisens tips, försöker jag förklara..

Alltså visst kan jag ringa hundratals samtal och bli avfärdad, otrevligt avsnoppad och helt dränerad på den lilla energi jag har med tanke på allt annat runtikring men.. Nå, jag vill känna mig lite förberedd och påläst.

Herregud såhär kan man väl inte lära upp färskingar heller. Inte konstigt att man inte blir långvarig om detta är den introduktion man får och de redskap som ges.

Betoning, tempo, pausering och uttal är viktiga beståndsdelar. Så även såklart att orden man säger ska falla sig naturliga. Att läsa innantill från ett manus rättuppochner är ju som att be om att få luren i örat. Tar det inte personligt men vet ju samtidigt att många irriterar sig och avslutar även om dom egentligen nog hade blitt nöjda med vår hjälp..

Hursomhaver nu har vi rykt ihop som sällan förr..

Åh, får inte till det!!! Han tycker jag gnäller..

Irritationen och ilskan som nu kokar inom mig , hoten som för en stund sen haglade i luften här i min riktning ihop med massa små urklippta noteringslappar som måste sättas i rätt ordning (vilken det nu är) gör mig alldeles gråtfärdig och urlakat totalmatt.

Halv tolv visar klockan. Det lär bli en låååång natt detta har jag en känsla av. Måste måste få ihop nåt snart som känns bra..

Åååh va osugen på hela den här skiten jag känner mig. Fan..

Sen appropå just pensionssparande. Mina 5 år som småbarnsmamma.. Hur mycket har han själv satt undan till sin framtida pension under dessa år när jag inte haft möjlighet att spara en enda krona.. bara det känns ju jättesnörpligt orättvist när jag på allvar tänker efter. Törs inte ens ta upp frågan..

Må jag nu fort som attan få kläm på detta bokeritjossan så att självförtroendet vässas igång igen. Herregud jag är ju lite småklipsk någerst djupt inuti inser jag ju nu då jag för en gångs skull lägger manken till och på allvar försöker förstå och söka fatt information. Herregud andra har ju lärt sig varför skulle då inte jag kunna..

Just kundpsykologi är otroligt intressant och något jag egentligen borde fördjupa mig inom på ett eller annat vis.

Ååh om jag inte vore så förbenat trött. Jojospringer nämligen mellan ungarna ett par varv per natt vilket såklart innebär att den där så välbehövda skönhetssömnen går totalt förlorad och batteriladdandet likaså. Jaja..

Nä nu har jag surputtrat ur mig tillräckligt för ikväll.

Håll tummarna gulle ni att jag får till ett hyfsat förstamanus att förädla till allteftersom samtalen med både trevliga och mindre snälla sen passerar.

Ja herregud detta jobb va väl kanske inte riktigt vad jag hade tänkt mig men ett par timmar här och där borde jag ju kunna palla med. Eller…

(Grinar)


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *