Recension restaurang Matildes i Sundbyberg

torsdag, mars 15, 2018

Namn på Restaurangen: Matildes

Läge: Centrala Sundbyberg invid lilla torget där forna S-grillen fanns. Rätt snett över gatan bara från bussen jag klev av så det var smidigt att ta sig dit.

Sällskap: Trevliga styrelsemedlemmar både nya och avgående.

Lokalen/miljön: Första intrycket var enormt positivt. Mysigt och trevligt. Lagomhög okej musik och jodå jag blev vänligt bemött av servicepersonalen direkt när jag kom. Våra två revisorherrar satt redan i baren med varsitt glas så jag anslöt mig till dom medan vi väntade in resten av gänget.

Bordets form: Runt och lite avskilt. Äääälskar verkligen att sitta just på det sättet så alla ser varandra och enkelt kan samtala.

De sittande närmast: Två trevliga äldre gentlemen vars levnadshistorier var jätteintressanta att höra om för att inte tala om allt intressant som dom hade att berätta om vårat bostadsområde från förr fram tills nu.

Menyn: själva menyn bestod av en hård träplatta med fina blad att läsa från på. Fanns en hel del olika rätter att välja mellan. Allt från lyxigare sortens pizzor, charkuteritsllrik, tonfisk, lamm, biff, pastavarianter såsom carbonara och lite sådant. Tyvärr ingen skagenröra eller något salladsaktigt fast det förstås stället har ju Italiensk inriktning.

Mitt val: Gick lite utanför boxen och tog Biff med parmensanslungade pomfrites, carljohansvampcreme och rödvinsås. Gillar ju inte kött med rött eller rosa inuti och sa specifikt till att jag ville ha well well welldone och absolut inte nåt annat än grått inuti.

Väntan: Nog tog det sin lilla tid för oss att få vår beställda mat på bordet men å andra sidan beställde vi väldigt olika rätter så det var ändå okej. När väl maten bars fram fick vi den samtidigt allihop. Bra!

Tilltugg: medans vi väntade: Beställd dryck kom in snabbt sen fick vi skurna baguette- eller var det surdegsbrödsbitar i en korg samt mörk pesto att kleta däruppå. Jättegott! Speciellt när man som en annan laddat hela dagen för detta årliga restaurangbesök.

Knasigt beteende: När övriga delade på två flaskor vin och satt och smuttade, rullade runt i glaset, sniffade och ja proffsgjorde sig med ljud som ”Aaah” eller ”Mmmm” som de vinexperter dom kanske var eller iaf försökte se ut som att dom var då kunde ju inte jag vara sämre med min citron Ramlösa Hahaha soooom dom andra garvade ;)

Huvudrätten: Snyggt upplagt som ni ser men tomaten va lite väl fattig att själv representera den nyttiga sidan men men. Köttet var.. ta daa jätterosa och hade jag varit i annat sällskap där jag skulle betala maten själv så hade jag skickat ut den med irriterad röst men nu satt jag snällt i båten. Alltså nästan 300 pickadoller för det här?

Pommesen den smakade nåt syrligt (hade nån klämt citronsaft över?) och knappt nån parmensan så Nae ..!

Svampcremen va godast på min tallrik (men kolla vilka fjutteprickar av den man fick) och rödvinssåsen den kändes ganska trist och tam. Nä jag kände mig rätt besviken men grillsmaksytan på själva ytterköttet va toppengod. Så synd att det va såå rosa inuti. Jaa jag vet det där om saftighet och hela faderittan men jag tycker bäst om torrt och genomkört kött sån är jag.

Jaja, åt såklart upp. Är ju nämligen ytterst ytterst sällan jag får äta finrestaurangmat så man passar ju på. Ångrar dock såhär idag att jag inte sa till om köttet istället för att ”plåga” i mig.

Nu nalkades efterrätt och ni må tro att jag var pirrigt spänd av förväntan. Älskar ju créme brulée om det finns men det är ju mer åt det franska än det italienska så det fick bli en tiramisu.

Åååh va fin den såg ut. Serverad i en käck liten burk och allt samt med ett stort saftigt hallon på toppen.

Äääälskar ju Tiramisu så det var med pirr jag stack ner dessertskeden och förde första tuggan mot munnen. Hmmm..

Tittade mig förvirrad omkring. Citronfromage? Nää.. Såhär ska INTE tiramisu smaka. Grävde djupare och jo lite lite kaffesmak men det va knappt. Hallå?!? Sivoardikex och amarantevin och grädde ska det ju va..

Fyyy va besvikelsen fyllde min kropp men än en gång bet jag uppfostrat ihop och åt opp denna ca 100 kr’s efterrätt.

Samtalen runt bordet var tackochlov det som räddade upp situationen sen var personalen enormt snorkiga då dom mer eller mindre körde ut oss trots att folks vinglas inte ens hunnit bli urdruckna. Hallå!!! Så gör man inte om man vill att folk ska prata gott om en och rekommendera stället till andra men framförallt om man vill att gäster ska komma tillbaka.

Mina kollegor verkade desto nöjdare med sina rätter fast det kanske var mest som dom sa. Alltså det var okejgott men absolut inte värt de pengarna det egentligen kostade. Tur grannarna våra betalade ;)

Summa summarum: Restaurangen som sådan är supermysigt inredd med härligt sken, personalen riktigt gulliga och effrektiva men kommunikationen mellan dom och kocken var i mitt fall inte optimal.

Nej, jag kommer inte gå tillbaka.

Betyg: 3 puckar av 10

2 Comments

  1. I mitt huvud skriver:

    Vad trist när man inte blir helt nöjd när man äter ute! Särskilt trist att bli utkörd innan man ens själv är redo att gå!!!

  2. rakapuckar skriver:

    Ojojoj fiiiinbesök härinne *niger och bockar så högtidligt jag kan få till* Tack för ditt avtryck härinne i min lilla vrå

Kommentera