Toyboys

måndag, juni 5, 2017

Folk de bryter upp i tid och otid. Separerar. Hittar sig nån ny.. Ofta lite eller mycket yngre vad det verkar.. Förr var ju detta ett vanligt manligt fenomen men nu ör det fler och fler brudar dom tar för sig.,

Carola tog sig ju an Septembers ex.
Läckberg hittade sig en Mma-snubbe och tillverkade en liten Polly.
Laila tog ihop det med sin Korosh.
Katrin och Bingo separerade och hejbara blev det barn med hennes senaste Alex.
Härliga Lotta även kallad Vimmelmamman hittade sig en Jonathan.
Anitha Schulman tog ihop det med en lillpajk och exet Calle hitta även han en yngre brutta att börja kila stadigt med.

Att folk orkar. Okej att dom säkert får känna sig lite unga på nytt för ett tag med allt vad det innebär vad gäller sprudlande dunderförälskelse frihet och så men fatta stressen att sen efter ett par år gå omkring och bara vänta på att riskera bli dumpad..

Kanske fördomsfull men kommer osökt att tänka på hon Demi Moore och han Ashton eller va han nu hette..

Snart kanske man själv står där utbytt och tokdumpad.

Hua vilken mardröm orkar då rakt inte börja om på ytterligare ny kula.

Verkar dock som att det är väldigt väldigt på modet nu att.. uppgradera sig några snäpp.

Okej om folk inte orkar kämpa och försöka reparera och lags men Halli hallå varför ha så sablarna bråttom in i nya relationer? Hinner dessa människor verkligen badda sina sår däremellan?

Undrar jag hur alla dessa barn mår som plötsligt blir med låtsassyskon och halvsyskon hit och dit.

Är nog för gammaldags i mitt resonerande. Men nä det där lockar inte mej ett jota överhuvudtaget.

Dock glad för alla nykära människors skull att dom förmår bli förälskade igen och igen, det är minsann inte alla som kan.

One Comment

 1. Hannah skriver:

  Numera bor mellan var tredje och var fjärde barn med separerade föräldrar och minst tio procent av alla barn i Sverige har växelvis boende. Elvisprojektets stora studie från 2015 har visat att barn inte mår speciellt dåligt av detta. Skilsmässor och nya partners skapar nya livsmönstren, men det är också ett tecken på välstånd att ha möjlighet att skiljas, fortsätta bo nära exet och skapa sig bonusfamiljer. När skilsmässan så är över och nya bonussyskon kommer till är det på många vis positivt. Man lär sig flexibilitet och får insikt om att det finns mer än en sanning. Jag tror att det är nyttigt att se hur två föräldrar som man älskar och se upp till kan drivas av olika värderingar och övertygelser. För den som drömmer om en utopisk kärnfamilj kan en skilsmässa säkert ses som ett misslyckande, men frågan är om en familj verkligen behöver bestå i en isolerad kärna? Människor har såvitt jag vet alltid levt i små flockar. Familjen utökas med farföräldrar, morföräldrar, ogifta mostrar eller släktingar som kanske inte har några föräldrar.

  Mina egna föräldrar separerade när jag var nio år gammal. Tack vare den separation kom jag betydligt närmre båda mina föräldrar. I en kärnfamilj existerar ofta ”föräldrar-barn-relationen”. Det är oftast inte fallet i en ”skilsmässofamilj”. I en ”skilsmässofamilj” blir barnen och föräldrarna mera som kompisar till varandra. Relationen är betydligt mer ömsesidig. För egen del ser jag det som något positivt.

  Själv mår jag inte dåligt över att ha haft låtsassyskon och ha fått halvsyskon. Tvärtom har det gjort mig gladare och lyckligare. Halvsyskon känns som helsyskon. Mina f.d. låtsassyskon är fortfarande lite granna som låtsassyskon för mig, så till vida att jag bryr mig om hur det går för dem i livet. Jag tycker att det är en härlig känsla att få ha många olika människor i mitt liv. Om jag skulle spola tillbaka tiden hade jag inte ändrat någonting.

  Givetvis är alla skilsmässor på ett eller annat sätt smärtsamma, men det smärtsamma är definitivt inte att få nya människor i sitt liv. Ingen skiljer sig lättvindigt, många kämpar för ”barnens skull”. Men kärlek spiller över på barnen likväl som ångest, och när en skilsmässa och nya extrasyskon och bonusföräldrar kommer in i ens liv är det oftast positivt. Det är i alla fall den synen jag har på separationer.

  /Hannah

Kommentera