Tråkig stämning

torsdag, oktober 26, 2017

Jag som brukar älska att gå till jobbet hade asont i lilla stora magen igår. Inför passet hade chefen Flaggat om att vi skulle avsätta 30 min till att ha möte.. innan vi börjar sälja så att säga.

En sekreterare utsågs och sen tog det hus i h-vete.

Nån va sur över vilket arbetspass som tagits bort från vederbörande, hallihallå jag fick ju inte heller jobba samtliga utan tvingas stå över ett.. Rättviseskipning enligt bossen och det får man ju acceptera då.

Sen togs det upp att jag säljer för mycket egenutplockade andelar istället för att hjälpa alla andra att först bli av med deras… Euh? Vi får en grunduppsättning vi måste kränga iväg men herregud folk måste väl ändå gå runt och försöka själva först och jobba på annars gör ju jag deras jobb för samma ersättning och hur rättvist känns det då?

Okej jag kanske är lite spralligare och mer ”på” med glimten i ögat fast herregud det är ju en del av jobbet och nåt alla kan öva upp sig på och bli bättre med tiden av att testa. Har ju fått in en bra snits från tidigare jobbet inom merchandisebranschen då ju jargongen är ungefär likadan på bägge ställena men om man nu inte orkar bju loss lite extra på sig själv de få timmar vi faktiskt jobbar nä men då kanske man är på fel ställe.

När hårda orden haglade som värst berättade jag hur vi gjorde och tänkte på min förrförra arbetsplats när vi hade ambulerande säljare. Mina ord och tips föll inte i god jord tyvärr..

Dom övriga börja tala om ”vissa” hit och dit och det var ju underförstått adresserat till just mig och sen jag kom in i gänget så har sammanhållningen förstörts och plötsliggvhar arbetsbördan på varje enskild individ blivit tyngre då även startbilsansvariga nu också ska sälja andelar efter att jag visat på att det går hur bra som helst att kränga järnet samtidigt och ändå komma upp i bäst försäljning.

Såklart jag blev ledsen inombords men det var inget jag visade utåt. Just då.. Bet ihop. Kände hur det sved till i hjärteroten. Gillar inte när energierna är sådär negativa runtikring mig.

Vi blev utplacerade att sälja på olika våningsplan och såklart fick jag va på det enligt alla mest svårsålda stället och kvällen till ära ihop med hon som uppenbart knappt tål mig.

Försökte göra mitt bästa av det som var. Va glad utåt men om blickar hade kunnat döda då hade jag aldrig kunnat skriva dessa ord..

För att göra denna lååånga återberättelse lite kort så fick jag iaf en rejäl snäsåthutning av två kollegor som kändes rejält extra obefogad. Sen ute i fikarummet herreguuuud inför några andra, nä då fortsatte det och kändes rejält mobbande faktiskt. Försökte stå upp för mig själv så gott jag förmådde men så kom chefen och vi alla tystnade och gjorde det vi skulle.

Sent igår när jag kom hem där efteråt så brast jag sönder totalt efter att ha hållit masken i flera jättemånga timmar. Sen rethostan från hell hela natten uppepå det. Ska ringa vårdcentralen idag å se om jag kan få migven tid för å få riktig hostmedicin utskrivet för fy bubblan va öm jag är i magmusklerna och va trött jag ser ut..

Så nedrans trist att det som alltid varit ett jättetrevligt ställe nu förvandlats till ont i magen ångest..

Kommentera