Recension restaurang Gotti i Arninge

fredag, mars 16, 2018

Gud hör bön.. Eller hur det nu är man säger.

Solen sken ute, fick besked om att dotra får börja i den skola vi sökt och ja det kändes för en gångs skull rätt bra i både knoppen och kroppen. Plötsligt ringer det.. En fin vän ville bjuda med mig ut på lunch. Blev så hjärtans glad och snabbade mig på för att avsluta det som var tvunget att bli gjort.

Hoppade in i bilen, skvallra runt med lite AIK-snack och åkte och åkte typ huuuur länge som helst innan vi va framme.
Euh? Granngården stod det på skylten frammanför där vi parkerade. Jodå, även jag har mottagit massor med reklam därifrån, en butik som typ påminner om ”Lantmanna'” där mamma min va stamis under min uppväxt men nä det va inte dit vi var påväg utan till ett supertrevligt lunchställe med värsta bästa buffemenyn för hundra pix per person.

Blev så till mig i trasorna att jag glömde fota den dignande salladsbuffén, alla goda varmrätter som var kärleksfullt tillredda och sen mmm supergoda pecan-pistasch wienerbröd och ljuvliga sockerpiller till efterrätt. Det fanns även pannkakor med sylt och vispgrädde om man ville ha och supergod krämig fläskfilepasta, kycklinggryta, strömmingsflundror, kalvragu, ostfyllda paprikor, biffar och ja kommer inte ihåg allt. Sen ris,klyftpotatis,pressad ditona och ja, det va heeeelt makalöst. Backade och tog ett varv till efter denna överfyllda tallrik. Sen suuuurdegsbröd uppe på allt ojojoj.. Vi satte oss vid fönstret rara P och jag och snackade gamla minnen mellan ”Mmmm” ljudandet som våra munnar släppte ur sig mellan tuggorna.

Konstigt ändå att man kan ena dagen kan känna sådan total besvikelse när man nästa dag är helt salig och totalt hänförd.

Kan det vara som så att mina lite enklare smaklökar inte är så väldrillade inom ”finmatskulturen” och därför föredrar lite bonnigare husman?

Vet iaf att en himla tråkig varmrätt på Matildes kostar samma lika som tre hela besök här.

Dryck då? Jomen det fanns isvatten,pärondryck, lingondricka och massa olika tesorter eller kaffe om man nu va såå modig och plåtmagad ;)

Tack rara vännen (inte då för att jag tror du är in hit nåt nu om åren) för en ljuvlig kulinarisk erfarenhet. Faktiskt fortfarande mätt än idag ????

Alltså! Har ni vägarna därförinnan, känner hur magen kurrar och ni vill bli av med den där brännande hundralappen i fickan Nämen då bara mååååååste ni testa ”Arninges place to be”

Gotti är namnet! Glöööm aldrig det och för att komma ihåg, ja skapa sig en såndär fiffig minneskrok inuti att hänga opp denna informationen på tänk på gulligubbarna som gjorde reklam för glass förr i tiden.

”Gott GOTTI gott gott”

Kommentera