Hur man får loss kärnorna ur ett granatäpple

onsdag, april 2, 2014

Det sägs att denna frukt kan hämma prostatacancer och åderförkalkning. Huruvida detta stämmer har jag då ingen som helst aning om.

Minns första gången i mitt liv när jag skulle få smaka denna omtalade modernitetsfrukt. Det börjar vara rätt många år sedan nu.

Det var på den gamla goda tiden då jag umgicks en hel del med en kär vän som just den kvällen hade handlat med sig en gigantisk påse full med allehanda frukt och bär.

Minns hur jag med spänd förväntan satte kniven i granatäpplet. Hur jag med skeden pillade ut innehållet som bestod av beskt illasmakande kärnor. Blev så vanvettigt besviken. Hade hört så mycket positivt men näe, det där var INGENTING för mig..

Däremot var melonen, jordgubbarna, äpplet, bananen och allt det andra goda otroligt smarrigt så kvällen som sådan blev ju lyckad ändå.

Det var förresten samma kväll som jag lånade ut en större summa pengar till en juristkompis som sedan strax därefteråt gick upp i rök. Om jag fått tillbaka pengarna? Näe.. Inte än. Men än finns ju möjligheten att dom dimper in. Hoppas det. Han verkar ju vara en såndär som gör rätt för sig även om massa tråkigheter kom emellan..

Men nu var det ju inte detta jag skulle skriva om utan om HUR MAN på ett effektivt sätt får ut kärnorna.

Lärde mig detta av en kvinna som stod bakom mig i kön på Hemköp.

Man tar frukten medans den fortfarande är ouppskuren och rullar den mot en hård yta, exempelvis en köksbänk. Man trycker neråt och knådrullar som då man bakar frallor. Gör man detta med tillräcklig kraft bakom handen sin så hör man hur det kraschar runt därinne.

Sen skär man ett snitt tjoff rätt tvärs över. Håller kärnpartiet/snittytan nedåt och bankar sedan med sked eller nåt på skalets baksida.

TJOFFBARA så hoppar kärnorna ut.

Snipp snapp snut så vad denna instruktionen slut ;)

Lycka till

Kommentera