Pinsamt är det…

torsdag, april 16, 2015

… att erkänna det faktum att jag helt glömt bort att man snabbt och väldigt enkelt kan trolla ihop en både nyttig och god omelett.

Löjligt lätt som en plätt-omelett. Först hackar man en inte så jättestor lök, därefter strimelfyrkantarmantill några skivor rökt skinka. Smörfräs detta i en stekpanna.

Hade jag haft en kall kokt restpotatis hade jag skivat ner den också, samma lika om här funnits en stump paprika eller ett gäng svampar. I en liten skål knäcker jag i två eller tre ägg samt lika många matskedar kallt vatten som antal ägg jag valde att använda. Salt och peppar sen gaffelvisparunt lite lätt tills ägg/vattnet blandats.

När det jag lagt i stekpannan känns färdigt kryddar jag loss med nåt gott. Varför inte Caj P’s orginalgrillkrydda.

Tjoff så häller man det äggiga över och vrider runt pannan så botten och fyllningen täcks. Sen pillar jag och drar runt då och då med en trägaffel till det mesta stannat av. Dåå tar jag min osthyvel med strimelfunktion och hyvlar loss en kvarts näve med ost som jag strör överst. När osten smält häller jag opp min omelett på en tallrik. Borde garnerat med nåt snyggt samt ha ordnat en fräsch råkostsallad därtill men var lite för glupsk idag. Mumsfillibabbsingen så gott. Ååååh om man ändå hade haft västerbottensost.

Smått löjligt hur sällan jag äter detta. Kommer faktiskt ihåg varenda omelettrackare jag tuggat i mig. Dels dom som mamma min brukade göra till julbordet med svampstuvning på sig.. sen den man lärde sig att göra på en hemkunskapslektion där i typ årskurs 8. Åt en i Frankrike då jag sommarjobbade där på en restaurang samt en för tre påskar sedan i Karlstad. Det var mina barns pappas storebror som kockade till den och där och då hade han i just västerbottensost minns jag. Åååh så god den var.

Kommer såväl ihåg hur jag efter den lunchen sa att det här måste man ju börja göra ibland. Så snabbt, enkelt och hyffsat nyttigt.

MEEEEN det blev liksom aldrig riktigt av.. Förrens nu idag…

Med andra ord har jag rätt många omeletter att äta ikapp här i detta mitt liv. Inte mig emot. Det är ju såå gottigottigt.

En samvetsfråga nu, riktat till dig där:

När gjorde du omelett senast?

P.s okej jag erkänner bilderna avslöjar mig den blev inte sådär jättevacker direkt men struntsamma den var TOKSMARRIG

 

Kommentera