Pysselådran i mig har vaknat.. lite kuliga TIPS!

tisdag, november 13, 2012

Tjenare alla Rp-diggare (ha ha minns ni han Hemlige Arne?)

Jo igår försökte jag ju göra avgjutning av lillans fötter.. Gick inte så bra men vi får väl se om det blir nåt överhuvudtaget..

Just nu härdar Gipset för fullt så om ett par timmar till så vet jag..

Mmm inatt drömde jag, ja de korta små stunder jag får sova där mellan amningsstunderna om allt härligt julpynt vi hade när jag var barn. Var tusan kan allt det ha tagit vägen? Frågade mamma men hon har då ingen aning så tja det är nog borta – tyvärr..

Allra starkast minns jag det pyntet jag hade gjort själv där som barn. Allra mest kommer jag ihåg  några fint flätade hjärtan i grönt och rött glitterpapper. Några var även blå och guldfärgade. Vackra som bara den och rätt enkla att göra. Är den här sorten jag pratar om:

Minns ni hur man flätade sådana? Knappt jag själv gör´t men så svårt är det inte om man bara har glitterpapper och en sax samt gärna en tjepbit förstås..

Här kommer mallen och galet pedagogisk beskrivning:

Sen kommer jag också ihåg dom där så spännande smällkaramellerna gjorda av endera en toalett eller hushållspappersrulle, silkespapper, nåt fint bokmärke, liten snörstump, tejp, lim och sax såklart..

Okej jag är den första att erkänna att den här bilden på denna röd/vita-ickeskönhet SUGER men ni fattar nog då ni ser den lite mer exakt vad det är för julpynt jag syftar på. Ibland, hos en del gömdes det karameller inne i dessa sådär så det rasslade runt nåt därinne när man skakade på dom. Men aldrig hemma hos oss då vi återanvände våra från år till år utan att hela tiden göra nya..

Fast hmm nu är dom ju ändå inte sparade – tyvärr :(

Får väl helt enkelt när lillan blitt lite större göra några nya och för att inte glömma bort HUR det var man gjorde så kommer här en liten instruktion som kan vara bra att spara..

Sen har vi ju nåt för mig helt nytt men som ser såå spännande kulpillrigt ut att jag nästan kolavippar bara av å finna rätt på dessa.. STJÄRNORNA är ju nästan FÖR fina för å vara sanna..

Hittade på något vis fram till en helt makalöst härlig sida, ja speciellt om man som jag älskar pärlplattor och allra helst pärlorna och vad för fint man kan göra med sådana..

Vill du inspireras ännu mer du också? Ja men klicka då in här -> Till pärlinspiration

Vill ha hobbyfärg, paljetter, stansar och massor med fina papper i olika färger och material, piprensare,gips, flörtkulor.  Vill även ha limstift, en bra sax, ett juste underlag på bordet typ en plastduk och sen bara gå TOKLOSS

Älskar verkligen att pyssla men gör det ju så sällan.. SKÄRPNING PÅ MIG!

Nä nu ska jag pyssla om min lilla älsklingstjej en stund sen ska vi försöka komma oss iväg till centrum här idag för jag MÅSTE verkligen fixa en grej.. Får nog ta och skriva en liten ”kom-ihåg-lapp” när jag ändå håller på för när jag väl är där måste jag upp till Claes Ohlsson en sväng för där har dom väl stickkontakter modellen jordade så man kan byta ut ojordade uttag tänkte jag..

Hmm men hur var det nu igen man gjorde det då? Man klippte av, skalade kabel och hade eltejp tror jag eller är jag HEEELT ute och cyklar nu? Äh det får jag ta reda på när det sen är dax..

KRAM om ni vill ha och pyssla på!!

Kommentera