Äntligen FREEEEEDAG!!!

fredag, mars 2, 2012

Känns som den här veckan har krupit sig fram saktare än i snigelfart. Trodde i min enfald att det kanske redan var Torsdag när det visade sig bara vara Tisdag och sen har det hållit på precis så.. timme för timme dag för dag.

Igår gjorde jag mig ett ivägstickaräventyr och provade mig på en gammal favoritbutik som jag numer väldigt sällan shoppar loss i.

Snackar förstår ni om: ”Klippet” där vid Fridhelmsplans tunnelbanenedgång..

Det jag förundras lite över vad gäller den matbutiken är att förr i tiden då skulle man där dra sitt Vivokort men nu plötsligt är det Coop-kortet som gäller…

Ja ja, nå vad blir då mitt betyg? Alltså jag är lite massmångtvetydig här

Var en himla massa andra kunder som jag fick trängas med. Priserna var väl lite sisådär. Helt okej, men inte superbilliga inte, förutom de få klippvaror som jag faktiskt  hade lite intresse av.

Frukt och grönt avdelningen kändes hyffsat fräsch och välfyllt men som sagt priserna var ju inte så mycket att hurra för där inte.

Nå vad kom jag då hem med? Ett helt nät med avocado, oxpytt, blomkålsgratäng, lösviktsgodis, en ny stor Jamie Oliver Svartpepparkvarn, illgröna giftblanka sura ”smittandemormors-äpplen”, blodapelsiner, 1 pkt lättmjölk, rostbiff, potatissallad, rostad lök och lite annat smått och gott..

Drog kortet såklart och konstaterade att jag snart närmar mig en hel hundralapp i hopsamlad bonus!!

Brukar aldrig ta ut min innestående bonus och använda den utan har spart och spart densamma sedan dess att nya kortsystemet infördes… Sa för lite över ett år sedan att jag skulle använda den till att köpa mig en julskinka men en sån skinka köpte jag ju på mig redan två månader INNAN jul så då julen väl kom var jag löjligt nog nästan lite less redan.. Alltså på just skinka *ler*

Gillar ni Fredagar lika mycket som jag? Finns inget härligare än att ha handlat hem så man klarar sig ett par dagar. Sen bokstavligen slänga sig uppe på sofflocket haha eller nåt lock är det förstås inte på just den soffan jag brukar räta ut mig i men… det kunde ju ha varit det ;)

Sen börjar det där evinnerliga fjärrkontrollezappandet. Tjoff tjoff ett evinnerligt bläddrande mellan kanaler hit och dit.

Hur man än gör så lyckas iaf jag lik förbaskat missa nåt jag egentligen hade tänkt att se.  Är lite för många kanaler att välja mellan ibland. Fast å andra sidan är det precis tvärtom andra gånger. Åt helskotta för få. Fattar nog inte riktigt hur RUGGIGT MYCKET SKITDÅLIG TV det faktiskt görs.  Konstigt..

Är det verkligen nån som ser en del av eländet som visas? Antagligen eftersom det får fortgå… Eller så är det som för en annan man fastnar på nåt halvokej i brist på bättre och hips vips får dyngprogrammen en tittarplupp i statistiken och hokuspokus tror upphovsmakarna och kanaldirektörerna att det är ett UPPSKATTAT och GILLAT program…

Nä ärligt alltså… Hur omodernt är inte det där nu rätt gamla MÄTSYSTEMET med små doser utställda hemma hos slumpmässigt utvalda mätfamiljer.

Med dagens tekniker borde det väl gå att mäta på annorlunda vis kan jag tycka… Hur har jag inte riktigt klurat ut för jag är inget uppfinnarteknikprogrammerarsnille men ärligt… Siffrorna som VISAS är ju inte rättvisa… Det handlar ju rätt och slätt ofta om att det MINST DÅLIGA programmet får hyffsade tittarsiffror.. För visst är kanalerna rätt pantade många av dom som lägger ut sina BRA PROGRAM på samma klockslagstid så att dom krockar. Okej det blir ju riktig match då. Som DERBYFOTBOLL ungefär men hur onödigt dumt är det inte att riskera missa massa tittare som kanske av en slump råkade hamna hos konkurrenten först…

Fast å andra sidan annars skulle det bli jättemånga tittare, typ hela svenska folkset som ser ett och samma precis som det var förr i tiden när vi bara hade två kanaler.

Ha ha tänk så var det då jag var liten.. 1:an och 2:an. Men dom ägdes väl av samma där i grunden.. Eller äh jag har inte så bra koll.

Minns iaf när vi alla i familjen satt uppradade med dom där 3d glasögonen på nästippen och förväntansfullt väntade på dom otroligt äckliga naturprogrammen där ORMAR ringlade ut ur TV:n och mot en där man satt..

HUVVA

Snällt ändå på nåt vis att  barn av idag slipper sånt.. För det gör dom väl?

Shit vilket flummigt inlägg detta blev. Men ni har överseende hoppas jag.

KRAM om ni vill ha´n och hurra hurra för att det är HELT RÄTT veckodag där främderst i almanackan just idag!!!

TREVLIG start där på helgen om ett par timmar!

Litet psst. Appropå onödigt TV-tittande. Undrar lite egentligen HUR MÅNGA timmar jag spenderat med att titta på MYRORNAS krig (se bild ovan.) som barn. Försökte verkligen mäta och räkna mig fram till om dom vita eller svarta myrorna skulle vinna där i slutänden… Sen kom den otäcka filmen Poltergiest där den unga söta lilla blonda flickan också hamnade framför just myrornas krig och hua, hur det gick för henne vet väl alla… Så EFTER jag såg den har jag ALLTID varit rädd för när bildvisningen på TV tar slut.. Fast hörrni, ni med mer koll än en annan… Nuförtiden blir det aldrig sånhär bild har jag för mig.. För alla kanaler har ju antingen en Testbild som går igång istället eller så rullar där en programtablå  för å visa nästkommande framtida program.. Teaserlockelser helt enkelt. Eller är jag HELT ute å cyklar nu? Hmm någon som vet..

 

7 Comments

 1. Bjarmer skriver:

  Varför du som är min andra halva ÄR så långt borta ?????????????

 2. Bjarmer skriver:

  Du vet R hon har hittat DET ,,,men du har inte..där ser du.. du ska göra det…DET SOM DET GÄLLER…ha ha haa Micke KAN inte hjälpa dej…han bara fördröjar det som skall…MEN jag vet att finns möjlighet..jag kan och vet kunna göra att alltig kan bli inte fin men som man KAN leva

 3. Bjarmer skriver:

  Vet du Rakapuckar jag VILL säja opp min medlemskap hos Homo Sapiens ,, hos dessa elaka djävlar…vill helldre vara ex neandertaler eller CRO-MAGNON. Megaliter ( CRO-Magnorer) var intellegtuella och humaner redan 10000- 20000 år sedan men vi ..vi har inte lärt ingenting sedan våras ras kom att vara den dominenda i jordglotet. Den elakaste varelse ÄR Homo Sapiens och det av hjälp god från bibel den största sagan som Homo Sapiens har funnit för att styra och ställa med elände som finns HÄR överallt. Låt dom brinna i sin helvete. Just därför dom intellegtuella Cro-Magnon blev utrotade för dom hade kunskap även humanismen men vi vi inte ville ha det vi ville ha som DAVID och CRO-MAGNON/ GOLJAT..en skiten felagtikt berattelse för det kristnas story ..den kampen. SATANS ; Homo Sapiens, alla varelsel hela jordklotet har lidit dess existens, alla har lidit och kommer att göra det. Hoppas ett kommer STORT som sättar stop till IDIOTER , då , då kan jorden andas

 4. Peter skriver:

  @Bjarmer: Du svamlar lika mycket som alltid! För din kännedom kan jag tala om att cromagnon-människan ÄR en variant av homo sapiens, och inte alls blev utrotade av dessa. ”Megaliter” är för övrigt inte någon synonym till cromagnon-människor, utan en beteckning för stora stenblock! Du, Bjarmer, är fullständigt okunnig om allt som har med historia och arkeologi att göra! Du hävdar att du är ”forskare” inom detta område, men det enda du utforskar är uppenbarligen botten av dina spritflaskor! Sök hjälp!

 5. rakapuckar skriver:

  Peter: Oj oj va ni ”pojkar” kan och vet en massa som jag själv inte orkat idas bry mig det minsta om.. Det intressantaste i hela er diskussion är att ni båda tycks ha läst er till helt olika ”Sanningar” i uppenbarligen väldigt vitt skilda historiska material. Det positivaste i all er meningskiljaktlighet är att ni ändå delvis tycks ha ett gemensamt intresseämne som ni båda iaf en kort stund brinner er igång på. Vet sedan några år nu att Peter är ett kringvandrande livs levande uppslagsverk personifierat som nästan kan banne mig ALLT om allt och kan han inte så tar han snabbt reda på och hips vips är hans kunskapsbägare ytterligare lite mer fylld. Vad gäller Bjarmer och hans forskande så vet jag att han djupdykt inom ett väldigt smalspårigt och relativt outforskat område (den norrländska urbefolkningen). Med andra ord det finns inte så många andra som orkat med att gräva sig ner på samma djup gällande dom såsom han nu gör. Det han forskar i och har forskat fram finns det ingen annan som direkt forskat runt i tidigare och om då det han kommer fram till, ska börjas räknas som någon form av historisk sanning, tja det märker vi – om ett tag, när han fått sin forskning godkänd och accepterad.

  Jag själv vet varken bu eller bä om det ni två ordar om och tyvärr orkar jag inte med att kolla upp eländet heller då det ligger FULLSTÄNDIGT långt utanför min intressesfär.. Men tack för LEKTIONEN!

 6. Peter skriver:

  Du är allt bra diplomatisk, vännen! Det som Bjarmer påstår sig forska om – d.v.s. den norrländska urbefolkningen – är någonting som ligger knappt 10 000 år bakåt i tiden. Cromagnon-människorna levde emellertid för mer än 30 000 år sedan, och på helt andra platser än i övre Norrland. Homo sapiens har funnits i ca 200 000 år. Cromagnon-människorna och de första homo sapiens har alltså ingenting med Bjarmers s.k. ”forskning” att göra överhuvudtaget. ”Megaliter” är som jag nämnde för övrigt inte ens människor, utan STENBLOCK. Om man inte förstår skillnaden mellan ett stenblock och en människa, tror jag inte att man är någon särskilt framstående forskare inom området… :-D

Kommentera