Det lutande huset, den tjocka magen och äntligen Gyros igen!

måndag, augusti 27, 2012

 

OBS! Det är inte huset på bilden som inlägget handlar om ;)

Tjolahopp alla härliga rackare..

NY VECKA – NYA TAG!

Dagen igår var en innehållsrik och relativt spännande dag.

Var på ytterligare en husvisning förstår ni.

Egentligen i samma område som där tidigare men bara några få gator bort…

Okej adressnamnet är inte lika härligt fint och råpassande men huset, åh huset var superfint sånär som på en rätt IRRITERANDE detalj som alla vi där på visningen reagerade lika kraftfullt på..

Huset var nämligen lutande och helt snett där i ena hörnet :(

Jo alltså marken det står på är inte den bästa och består visst av typ blålera och sånt inunder grunden men där det lutar har det nu stagats upp mot  berget djupt därinunder.

Detta för att huset i fråga inte ska sjunka/sätta sig mera..

MEN det är inte uppkilat så lutningen är ju kvar även om den nu inte blir värre..

Har nu iaf försökt läsa mig till och försöka förstå HUR man gör för att ”lyfta upp” ett hus och sen få det rakt igen..

Det är två våningar, inte så jättestort men jo d finns ett litet källarplan.

Tänk om det börjar sjunka även i andra hörnet ut mot vägen till?!

Bäst vore ju förstås om det nu ska/måste snea till sig mer, att det gör det åt helt motsatt håll så det då typ ”jämnar ut sig” ha ha men hur troligt är det..

Huset i sig är byggt för rätt länge sen och är nästan lika gammalt som mamma min. Men inte riktigt hon är faktiskt äldre..

Sen är det ju den inte så kuliga färgen där på verandadäcket.. Hur gör man för att få fram träet och sen olja in där istället? Värmer man loss gammal färg eller slipar man ner och börjar om?

Någon som vet?!?!?

I annat fall så är huset riktigt superhärligt..  Uterummet var helt makalöst nice att sätta sig i och lyssna på regnet där mot taket.. Vinbären i busken utanför smakade mumsfillibabba ( jo jag knyckte mig en klase) medan jag tyvärr saknade rabarber så in i norden därute på tomten men det är ju lättfixat ;)

MEN sitter du där på kunskap om lyftning av hus och om sånt är ett galet stort ingrepp eller inte BERÄTTA DÅ FÖR MIG på rakapuckar@hotmail.com alternativt i en kommentar härinne.. Om du inte vill så behöver jag inte publicera den utåt så att alla kan se den – Ok?!

Sen igårkväll åååh vilket bra förslag av bäste T, då han kom på att han ville bju mig på en Gyros. Jisses va nu länge länge sen jag åt en sån på just det där speciella stället i hörnet nedanför Tornparken i Sumpan där jag innan varit å ätit mer frekvent och eftersom båda vi var sådär vanvettigt hungriga smakade den bättre än himmelsk..

Mmm

Sen hörrni, fick jag precis tips av en kollega här om en URBRA film som han säger att man bara MÅSTE SE! Den heter ”Extremely loud and extremely close”  och handlar i grova drag om en ung pojke vars pappa dör och efter ett år hittar han en nyckel i ett skåp som visar sig vara  pappans.. Både kollegan och hans tjej bölade som små barn till denna film och enligt honom själv så har han inte vad han någonsin tidigare kan komma ihåg någonsin alls gråtit till en film så.. Tja det är ju rätt intresseframkallande bara det kan jag tycka!

Nä nu ska här jobbas på.. Är mycket att fixa med under dagen. Listan jag förberett här som är på sånt som ska benas igenom är ganska lång och börjar jag inte nu bums kommer jag inte hinna speciellt mycket. Ska dessutom jobba in lunchen idag tänkte jag då jag ska iväg och titta på ytterligare ett hus sen senare i eftermiddag. Tycker dock det är konstigt va tidigt dom lagt visningen. De flesta hinner ju inte hem från jobbet.. Fast å andra sidan är man intresserad så fixar man kanske sånt ändå..

Som sagt, kan du något om lutande hus alternativt hur man får bort färg på typ trallvirke som inte verkar vara så jättenyligt målat så det kanske går att skrapa lite först..  så hojta till!

KRAM!

 

Kommentera