Steget mellan amma och amryllis…

fredag, november 23, 2012

Inatt när jag satt och ammade kom jag där i mörkret att tänka på att det ju snart verkligen börjar bli dax att köpa hem iaf en eller nä, kanske några härliga små hyacinter.. Älskar verkligen doften dom sprider plus att dom är så enkla att sköta, ja typ i stort sett helt omöjliga att misslyckas med.. Fast hur är det egentligen det här med att kombinera doftande sådana med små spädisbarn? Kanske kan bli nån allergiigångdragning det eller?! Någon som vet?!

Hmm

Hursom sen, ju längre jag väl satt där med tutten i lillans sugande mun så började jag helt plötsligt och VÄLDIGT oväntat att tänka på att det kanske nu, när jag gått och blitt mamma är dax att skaffa mitt livs första alldeles egeninköpta Amaryllis..  Eller är det riktig tantvarning på det?

Ha ha skitesamma.. ÄLSKAR Ju dom när dom slår ut å är sådär fina i all sin prakt MEN frågan är ju NÄR man ska skaffa en sån för att den ska vara som finast där till julafton. Är det för tidigt nu? Hmm

Tror det har en hel del å göra med hur varmt man har det där den står och hur tjock stammen är och hur många knoppar det är per stängel eller varenuheter..

Kanske dax att ringa mamma och försöka få lite svar på dessa mina många julblommeundringar..

Sen vet jag att när utblommningen har varit så kan man på nåt vis skära ner dom och ställa dom mörkt och kallt så hips vips kan man till året därpå ta fram dom igen för ett blommande varv till. Men det.. ååh det är nog rejäl överkurs å få till.. Kan man inte gräva ner knölen ute i trädgårn då å hoppas att den kommer en sväng till framåt vårkanten? Eller är det bara inomhus dom där trivs?

Hua känner att jag borde nog läsa på mer och lära mig massor mer om just växter nu här framöver för snart har jag ju en liten frågvis dotter själv och då är det ju bra att sitta inne med sånnadär typiska mammasvar som hon ju då lär förvänta sig att jag kan ge henne..

Hmm det är inte liten press man har på sig nu då man gått och blitt mamma.. Hua! Eller är det månne kanske så att det är jag själv, och ingen annan som sätter den pressen helt i onödan…

STOR KRAM PÅ ER från en som är brutalt supersugen på en Amaryllisblomma men trist ju om den där och då blommat förbi sin snygghetstid… fast å andra sidan om man väntar med å köpa en FÖR länge då kanske den fortfarande är i knoppstadie å det är ju inte så fint det inte.. Sen en rätt viktig fråga för å matcha till det här så bra som möjligt.. När väl Amaryllisblomman slår ut.. Hur länge i snitt står den sig så å är sådär toppenfin innan den börjar vissna?

Tack på förhand om nån ids med och svara. KRAM

 

Kommentera