Tidsändring, mosterkryp, magcirkus och en riktigt god smörgås till frukost..

torsdag, april 19, 2012

Natten inatt var en väldigt orolig natt. Hade knepiga drömmar som mången gång annan. Igår e.m kom dock ett väldigt positivt och glädjande besked vilket bådar gott för framtiden (antar jag). Vovvvens benstatus är ganska oförändrad. Eller han är betydligt stelare i bakbenet då han precis sovit en längre stund men hjälper man honom bara upp (lyfter där under magen så han slipper stödja så hårt) så haltar han bara några steg innan det går till sig så det ser nästintill normalt ut.. Sen är det problem med trappor förstås.. och sluttingar.. Men han verkar inte ha direkt ont men däremot är han REJÄLT understimulerad och uttråkad… Försöker roa honom genom att spela teater för honom men han bara gäspar och tycker jag är fåning.. Försöker bråka om en boll och det är väl kul i typ 5 sekunder sen är det trist det också.. Ja men då lägger jag fram och sen snabbt rycker jag undan tuggbenet för honom sådär så han blir lite igångretad men nä det är inte speciellt kul det heller.. Det som däremot är kul är att så fort jag sätter mig och ska jobba en stund eller lägga mig å vila jo då drar han igång en gnykonsert så att hela långa vovveläpparna fladdrar järnet.. Finns det något MER irriterande ljud än en gnälltjutgnyende vovve? Tja skulle vara en envis myggjävel om natten uppe i norrland isf.. Han VET ju att jag blir tokig när han håller på så å så fort jag kommer farandes när han retat mig tillräckligt länge då är det precis som att han hånler lite snett mot mig :( Men förstår honom samtidigt.. Finns ju inget tråkigare än att bara vila och sen vila lite till..

Nu över till vad detta inläggs rubrik antyder..

Jo imorse ringde telefonen från en viss sorts medicinskt expertiserad person. Hade ett besök inbokat där till kl 16.00 men vederbörande undade var jag höll hus eftersom det i hennes anteckningar stod kl 8.30?!?!? Tog fram påminnelselappen jag fick av henne som ser ut som ett visitkort med besökstider inskrivna på baksidan och näe där står det klart och tydligt kl 16.00 vilket jag berättade för henne. OJDÅ då har det blivit dubbelbokat här, kan du komma kl 14 istället? Njae blir lite svårt med hundvakten det men tillsist fick jag iaf en tid en timme senare än tänkt, vilket är kl 17.. så det borde väl fungera hoppas jag. Ska ringa doggykompisen å dubbelkolla här om en liten stund.. *HOPPAS*

Vidare så höll det på att hända en riktigt otäck grej häromkvälen (i tisdags). Min moster som är en gammal dam modellen rätt skröplig utan att hon nog egentligen själv kanske riktigt vill kännas vid det hon var ut på farstubron där vid klockan 20 för att sopa bort all snö som hade kommit. TJOFF så halkade hon ikull där hon stod på nedersta trappsteget iklädd bara tofflorna. ALLTSÅ hon var ju såklart inte naken för övrigt.. men på  fötterna menar jag.. Hur mkt hon än försökte klarade hon inte av att med de tunna tantarmarnas hjälp dra sig upp till stående igen.. Det där så viktiga trygghetslarmet som ALLTID ska sitta på armen hade hon såklart inte på så vad gjorde hon?

Till saken hör att hon är änka sedan många herrans år och bor där i huset (ett stort pampigt herrgårdsliknande sjabrak) tillsammans med sin hund och ingen annan. Hennes närmsta anhörig en dotter bor i Göteborg och de flesta vännerna har gått bort då hon är en bra bit över 80.. Ja mamma har hon ju förstås men hon är ju lika skröplig hon även om hon är 14 år yngre än systra sin…

Hursom vad gjorde då min moster där i sitt ikullhalkade tillstånd? Jo hon KRÖP på knäna hela långa vägen bort till brevlådan och till vägen som inte alls är särskilt trafikerad såhär års. Det var kallt. Snön föll från himlen och med tanke på hennes skröplighet kan det inte ha gått särskilt fort. Men ändå hade hon tack å lov sinnesnärvaro där i sitt chocktillstånd så att hon förstod att hon var tvungen att ta sig dit där någon kunde hitta henne för annars skulle hon ju frysa ihjäl..  Svårt nerkyld hittade en granntant henne där och ambulans larmades. Nu är hon iaf på sjukhuset där hon så sakteliga tinas upp. Hennes hund tas om hand av den numer döde sonens f.d fru och tja, idag skulle skallen hennes röntgas och utifrån det blir det väl ett beslut taget om hon ska kunna bo sådär ensligt och själv längre eller om hon istället kanske ska flyttas till ett äldreboende..Vore nog tryggast och bäst för henne själv.. Alternativt att hon ser till att hemtjänsten kommer flera gg per dag och hjälper henne.. Hursomhaver senare idag kommer hennes dotter från Göteborg upp med flyget och då får vi väl se hur det blir med allt. Hemskt! Tänk vilken mardröm att ligga där i snön, frysa som bara den och inte veta om man ska bli hittad eller inte..

Mamma min fick ju en plötslig stroke för ett par år sedan när hon bar matvaror från bilen mot lgh.. hon föll knall fall i backen ute vid parkeringen och snön yrde så hon snöades ju över såpass att endast skospetsarna stack upp när en granne tittade ut genom fönstret och undrade vad tusan det var som låg därute ..

Hur stora är oddsen att två systrar ska råka ut för nästan exakt samma sak men med 10 års mellanrum ungefär? Nä just det..

Hua.. Fick riktigt ont i magen när jag hörde mamma med skärrad röst berätta det där som hänt hennes älskade storasyster. Jo hon har ju bara en…. Halvsyster dessutom.. För dom har olika pappor… Den äldres han dog och då träffade mormor efter ett par år en ny gubbe, min morfar och.. tja på den vägen är det..

Vidare så är det som en cirkusföreställning i min mage. Det bubblar och jag känner mig rejält förstoppad. Hua..

Sen sist men inte minst så åt jag en dundergooood rågrik smörgås här i morse med rökt skinka, ost och sallad på åååh så god. Tänk att lilla jag kan sno ihop nåt så smarrigt ;)

Nä nu ska här jobbas ett par timmar. Håller på och letar bilder och samlar ihop produkttexter till en webbshop som ska uppdateras . Tar sin lilla tid men det blir nog bra här så småningom skulle jag tro. Vovven han snarkar ljuvligt där han avundsvärt nog ligger med huvudet tungt mot den håriga fuskpälsklädda kudden och jo jag är nog allt lite avundsjuk på honom.. Han ser då inte ut att ha speciellt mkt mardrömmar han inte.

Nä nu JOBBE… Fast först måste jag ju ringa hundvakten där medan jag kommer ihåg. KRAM!

Jisses vilket lååångt inlägg det här blev. Så går det när fingrarna får fritt tangentvalsrum.

 

 

Kommentera